02 October, 2009

post raya weh..!!

date: 10 Oktober 2009
time:10.58 a.m
place: atas katil..
song: nothing..
other tab: tgk gmba2 org kt Facebook..
the day: raya aritu la.. ^^

wah.. sgt ketinggalan utk daku mengepost aktiviti raya daku.. bkn pe, post raya ni kne de mood baik pny baru leh wat.. hehe ^^

ok, dgn tidak membuang masa, mari kita start..

RAYA PERTAMA~

pagi2 lps mandi sunat Aidilfitri, kami tlh menyibukkan diri dgn mnyediakan sarapan pg dan mngemas sket2 umah kami tu.. lps bersarapan, kami pun nek ke atas utk bersiap2 smntara mnanti ayah dan adik pulang dr smayang raya..

abes bersiap, kami pun ber selca.. hehe ^^





mama kecapekan krana baru pulang dr kerja ><
kueh raya kami.. ^^
kepulangan hero2 kami..

dgn pulangnya hero2 kami ni, bererti bermulalah sesi2 seterusnya iaitu sesi bermaaf2an dan bergambar2an.. hehe ^^
mama dan ayah di pagi raya
sesi bersalam2an dmulakan oleh mama
diikuti oleh daku dan sume adik2ku..
dua2 ye ^^
adek2 msti kne salam n mintak maap pd kakak mereka ni ye.. hehe ^^ v

tamat sesi bersalam2an.. sesi bergambar la plak..

kami 4 beradek..
mama and ayah..
kelompongan gmba tersebut akan segera diedit ye.. ^^

puas bergamba, kami pun berangkat ke rumah Opah kt Jelapang.. yg de kt sana ialah Opah, Wancik dan Qisya, Uncle Joe dan kuarge serta Acu dan kuarge.. lps menjamu selera dgn mcm2 hidangan, kami skali lagi bergambar..

ayah dan adek2nya..
kami skuarge ngan Opah..
uncle Joe and family..
Wancik, Qisya and Opah
Acu and family..
cucu's
anak's dan menantu's
kami dan Opah..
ayah berposing ^^
cutey Qisya.. dan Wancik ^^

tamat bergambar, makan tghari dan melayan tetamu.. kami pun mula menjelajah ke rumah saudara2 belah ayah..
selca walopun dirumah org..

smpai ke Maghrib kami berjalan.. mlm tu kami sume berehat di rumah krana kpenatan..

RAYA KEDUA

skali lagi kami ke rumah Opah slps Zohor.. peserta maken ramai termasuk Paklong sekuarge, Uncle Mie sekuarge, Uda dan peserta2 semalamnye..

slps Lunch, kami bergerak ke rumah Pak Abu iaitu kwn baik ayah dan seterusnya blk ke rumah Opah smula..

gmba ihsan dr Yong.. hehe ^^


mlmnya kami semua serbu umah Uncle Joe dan menu nya ialah Laksa dan Kuah Kacang Tangguk berserta nasik impit..

RAYA KETIGA

pagi2 lg kami dh bersiap nk balik ke kampung belah mama iaitu di Taiping.. lebih kurang pkl 10 kami smpai.. kami mkn2, bergelak tawa, melayan tetamu, melawat tetamu dan mcm2 lagi.. sgt seronok..

RAYA KEEMPAT

tiba masanya utk pulang.. tp sblm pulang kami berhasrat melawat rumah Paktih, Makngah, Maklong dan Toknek..

sblm blk kenala ber selca dulu kan.. hehe ^^

sesi penayangan baju punjabi baru ^^
adela feel2 kt kampung tu.. haha <3 onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://1.bp.blogspot.com/_tYuCp5ODg0Q/SsUsMiRbtiI/AAAAAAAAAh4/JYd1yG_N7FY/s1600-h/39.JPG">kt umah Toknek..
bergambar ngan Toknek, Paklong dan Maklong
ignore gmba ini.. ^^v

RAYA2 SETERUSNYA

kami abeskan masa dgn melayan tetamu2 yg dtg.. antaranya Pak Abu sekuarge, Pakcik Man Parit sekuarge dan kwn2 adik..


--tamat--

date: 10 Oktober 2009
time:11.30 a.m
place: atas katil..
song: nothing..
other tab: nothing.. lapa, nk masak nasik..

No comments: