07 October, 2013

Birthday Acu di Genting

Assalamualaikum..

Hari sabtu lepas (5 Oktober) merupakan birthday Acu daku.. Acu ni ialah adik pada Mama.. kami rancang sambut birthday dekat Genting Highlands.. semua nya di sponsor oleh diorang.. Alhamdulillah..

Pukul 8 pagi daku gerak ke Bukit Beruntung. sampai2 je terus gerak makan pagi dekat kedai mamak dan terus bertolak ke Genting..

Kami berhenti dekat tempat kereta kabel tu dan dengan kereta kabel kami naik ke atas tu.. cuaca pagi tu memang ok, cantik je permandangan nak naik atas tu..

sementara menunggu giliran
cantik sangat permandangan nye
kami bertiga
sampai2 je kat atas kami merayau2 dulu.. puas merayau kami sambut birthday Acu dekat Pizza Hut.. puas mencari Secret Recipe tapi tak ade.. nasib baik ada jugak kek yang dijual kat atas tu  =)

kek pada hari kejadian
Maksu dan juga Acu
yours truly =)
pas selesai makan, kami pun masuk ke Snow World.. RM30 seorang dapat masuk dalam tu selama 40 minit.. dapat jaket, boot dan sarung tangan untuk dipakai dalam tu.. kamera tak dibenarkan masuk sebab diorang ada photographer sendiri kat dalam tu.. jadi kalau nak tangkap gambar tu pandai2la macam kami ni.. boleh jugak kalau nak beli gambar yang diorang amek tu, RM55 sekeping tanpa softcopy.. phewww, memang tak la ken  =)

pintu masuk
mereka
daku dan acu
daku dan maksu
acu saye
maksu saye
gamba saya
saya lagi
dan lagi
dan lagiiiiiiii
okey last.. =)
gambar ni amek kat luar
dan lagi
pas kuar dari situ, kami pun sambung jalan sikit dan terus pergi balik kat tempat kereta kabel tu sebab acu tak mau sampai umah lewat malam.. maka tamatlah percutian kami hari tu  =)

balik tu berkabus tebal, tak nampak apa2

kami yang penat dan gembira

6 comments:

nurbijen said...

nampak best jugak suasana dalam snow world tu :)
syoknya jalan2 kat genting....

Amanda Suria said...

banyak tempat kat genting renovate kan?

:: Cik Viva :: said...

Org ckp genting tutup sementara..igt dah takleh naik..oo maybe theme park je tutup kot..

Khai♥Rin : anies said...

Terima kasih krn sudi follow..i follow u back

NM03 said...

hi hi hi !!!!




cak arrrrrrrr..... tanjat tak??

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya singgah semula