02 August, 2009

Wonderful Weekend

date: 2 August 2009
time: 10.38 p.m
place: atas meja study
song: Hong JiYoung ~ Love Battery
other tab: nothing
the day: 31 July, 1 and 2 August


Minggu ni weekend ku tidak sebosan weekend2 sblm ini..

Byk aktivti yg daku wat utk weekend ni, walaupun xsebanyak mana pun utk org2 lain, tp bg daku ttp byk.. keh3..

Pagi2 Jumaat daku bertolak ke Midvalley utk berjumpa dgn Mimie dan Alia yg tgh syok bercuti angkara wabak H1N1 yg melanda kampus diorg.. kwn2 lain yg cuti dh slamat smpai ke kampung masing2..

Menunggang Si Purple dr kolej dan amek 2 bas RapidKL dr UM ke Midvalley, daku pun smpai terlalu awal dr yg dijanjikan..

Perut yg berkeroncong buatkan aku terdgr KFC berdekatan memanggil2 daku utk mengunjunginya.. keh3.. menu sarapanku pg itu ialah Chickeroni dan Coke, xdlupakan kuih2 yg daku beli kt Stesen U krana trlalu simpati pd makcik yg jual kuih tersebut, buatkan aku teringat opah2ku di Perak.. huhu.. rindu Opah, Opah ngan Tokwan..


Selca itu mesti..



My breakfirst Chickeroni + Coke + Kuih Muih + Sos Life




Again..


Mana korg nih.. huhu

Stlh menunggu akhrnya diorg pun smpai dan kami berborak lbh kurang 2 jam.. kering tekak kami, kami pun gerak dr KFC tu, ktorg just decide nk jln kt Jusco aje sbb malas nk jln byk, lgpun byk mnde nk sembang, lama xjumpa la katakan.. tujuan pun nk jmpa diorg, bknnye nk shopping..

Sblm msk Jusco, kami dipelawa oleh sorg Amoi ni utk cek kulit for FREE.. bkn senang nih.. keh3.. ktorg tiga2 dpt Normal Combination skin, keh3.. kata nya kulitku xberminyak sgt, jeragatku kurang, keanjalan kulit tiptop smpai dia terkejut.. keh3, bangga2.. tp kedut di mataku dh byk, mgkin sbb aku ske gosok mata ku.. huhu..

Normal Combination Skin OK..!!


Turn Alia..

Mimie lak..

kami berkulit Normal.. keh3

kena pakai sume ni..? atoyai..

Then kami ronda Jusco, Solat and beli mknn kt Jusco.. daku beli ayam goreng sbb geram dgn iklan Kyochon Chicken Super Junior Version.. plus Unagi utk bekalan kt bilik..

Selesai mmbeli, kami pegi ke Dunkin Donut dan Krispy Creme utk beli donut Alia dan Raidah rumetku.. terliur dgn donut2 tu, daku pun beli satu kotak utk blanje kwn2, bile lg kan..

Utk lunch pulak, kami singgah Pizza Hut dan spt biasa daku akan beli set yg ekonomi tu sbb daku mmg dtg Pizza Hut semata2 utk pizza dan bknnya mnde lain.. kali ni daku pilih Supreme Island.. nyum3..

my RM7.80 meal.. hehe

nyum3..

I Love Them..

Sembang pny sembang, jam dh pkl 4.. Masa utk kami gerak sbb takut org ramai kt KTM ngan bas.. Jd kami pun ucap slamat tggl antara kami bertiga dan janji utk jumpa lg di lain masa.. huhu.. sedey2..

bye2 korg.. Cyg korg..

Noor Aliaa + Nor Fariha

Nor Shamimi + Nor Fariha..

Love U two So Much..

-----LOVE----


Next story..

Dlm bas daku dpt panggilan dr kwn Koreaku Jayeon mengajakku dtg ke rumah beliau di Kolej 17.. memandangkan xde pe nk buat, daku pun stuju..

Sblm smpai, Jayeon mengajakku ke Cold Storage utk beli brg2 utk mkn mlm.. kt sana daku tegaskan yg daku akn mkn mknn yg bertanda halal saja.. demi menghormati prinsipku, Jayeon snggup ikut.. keh3.. Mian Jayeon ah..

Me and Hwang JaYeon

Stlh bersusah payah utk masuk ke kolej 17th yg sgt dikawal ketat, kami pun smpai ke rumah Jayeon yg beraircond, wah.. sgt lega stlh penat berjln..

Disana, kami menghabiskan ayam goreng dan donut yg daku beli.. Jayeon masakkan spaggheti utkku tp daku dh terlalu kenyang..

Sedar xsedar dh pkl 8mlm.. daku mintak diri utk blk kolej tp Jayeon mintak daku tidur di situ utk berkenalan dgn kwn2 Jayeon yg lain.. daku terpaksa mengalah krana daku pun xbrp brani nk menunggang Si Purple mlm2 ni.. huhu

Lbh kurg pkl 9.. kwn2 Jayeon pun blk.. Da jung dan Soon Ju.. kami bersembang smpai 1 pg.. bercmpur aduk bhsa kami.. Korea+Malay+English.. hehe.. sgt havoc dan meriah.. mereka sgt kagum dgn kemahiran ku berbahasa Hangul yg mcm Yes, No, Orait, Thank You.. haha.. terima kasih pd sume gameshow2 yg daku tonton slame ini.. kah3..

Mereka xmau bergambar sbb kata mereka, mereka dh tnggal mekap mereka, so diorg malu.. tp pd daku, mereka ttp cantik.. huwaa.. nk putih mcm diorg..

Lps Dajung and Soonju mintak diri utk tidur, daku ingt daku pun blh tidur, rupa2nya Jayeon ada rancangan utk menjadikan daku Anak Patungnya mlm tu.. Jayeon ckp, dia teringin sgt nk wat facial utk org, lg2 dia xde adk pompuan.. jd daku la mgsanya.. huhu.. muka ku di basuh, di toner, dilembapkan, di sapu 'lumpur'.. dipakaikan Mask... haha.. sronok.. rasa cam Puteri..

Hantu..!!!

Ntah pkl brp kami tidur mlm tu.. huhu.. sgt best..

Esoknya daku bngun pkl 9 dan terus mndi.. 9.30 Jayeon xbangun lg dan daku terpaksa kejut beliau krana daku xmau blk tghari.. Jayeon bangun dan buatkan aku sarapan.. telur goreng dan nugget.. kemudian, Jayeon buatkan ku Kimbap Malaysia.. hehe.. sbbnya Kimbap tu gne Nasik Malaysia+Seaweed Malaysia+Chilli paste Malaysia.. hehe.. sgt best sbb akhrnya dpt gak mkn Kimbap walaupun rasa tempatan.. kah3..

Lbh kurang pkl 10 daku pun smpai ke kolej dan tnpa tnggu lbh lama.. bkk Blacky dan terus smbung tidur..

----EXPERIENCE---

next story..

Dlm pkl 4.30 p.m.. daku dan Kak Mira gerak dr kolej ke DTC utk ikut satu program dr PERMATA iaitu Makang Free di Stadium Bukit Jalil.. kat sana kami leh mkn free sume mknn yg dsediakan.. tujuan utama ku ialah utk mkn buah2an terutama DURIAN.. hehe..

Pict time..

Waiting for Kak Mira

Selca in the Bus

Me and Kak MiraSampai dah..

Bukit Jalil..

Peserta Makang Free

Taklimat..

Cepak2.. kang makanang habish..

isi borang dulu..

Stadium Bukit Jalil..~reflection is gorgeus..

Dh sampai kt kawasan tmpt mkn tu.. dh xingt dunia dh, gamba pe pun xamek.. keh3.. makan, solat, makan, makan lg.. hehe.. then, dh nk pkl 9.. kami amek mknn yg last dan decide nk mkn tepi kolam spt gmba di atas.. pkl 10, sume dh kena berkumpul utk blk.. bas tu anta kami smpai ke kolej.. sgt best, dh lama xikut program2 camni..


makan di tepi kolam..


Selca is a must..


I Love nite in KL..

Together in Our World..


Bye2 Bukit Jalil


date: 3 August 2009
time: 12.13 a.m (wah.. 2 jam)
place: atas meja study
song: SNSD ~ Genie
other tab: nothing




4 comments:

AiMiEiA said...

wah3...panjangnya entry kalini..
lotih nak bace...
macam lepas geram je..kehkehkeh

faRiha said...

hehe.. tu baru entri utk weekend.. citer byk tp xde masa nk compose.. huhu..

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

bes2....hehe...sy0knya jalan2

faRiha said...

hehe.. mestila best..