24 July, 2009

Duitku Melayang TAPI Hatiku Puas..

date: 24 July 2009
time: 5.02 p.m
place: atas katil
song: Super Junior~ what if
other tab: nothing (fokus2)
the day: today ~ 24 july 2009

wah.. stlh skian lama daku x mengupdate blog ku ni.. kesibukan dan kemalasan diri melanda dan menyebabkan daku xleh nk update.. hehe,alasan~

okla.. mengikut tajuk post daku kali ni.. sbnrnya baru tghari td daku dan k.ana melawat pc fair yg kt Dwn Tunku Canselor kt tgh2 UM ni..

pkl 1 daku bertolak dr bilik dan menuju ke cafe KPS utk mencari sesuap nasik.. ewah~.. dh lama rasanya xmkn nsk berlauk, maka hajatku sampai stlh daging masak rendang ngan sayur campur ku bedal smpai licin.. hehe..

pastu, dgn perut yg overfull kami pun menggagahkan diri memanjat anak2 tngga yg dsdiakan utk ke DTC.. tp sblm tu kami singgah kt ATM utk wat2 persdiaan kot2 kne blanje lbh kt pc fair nnt..

smpai kt dlm DTC, kami dsmbut dgn snyuman ajk2 PC Fair, air-cond yg mendamaikan, muzik2 yg pelbagai dan keadaan nya agk tenang krana xramai org sgt mgkin sbb mase tu lunch, org xtau lg pasal PC Fair tu dan yg pasti.. kaum2 lelaki Melayu pergi Sembahyang Jumaat.. harap2nye~

kami meneruskan perjalanan dgn melawat dan beramah mesra dgn para2 penjual yg ada.. terutama lengchai2 yg berambut ala2 Korean look.. ooppss~ hehe.. stlh lbh kurang 2 kali kami tawaf DTC tu, kami pun wat kptusan utk membeli brg2 yg dikehendaki di booth2 yg tawarkan hrga yg paling best.. sekurg2nya utk ari jumaat, ari last nnt msti lg murah nye..

gmbr2 dbwh ialah brg2 bertuah yg tlh berjaya dpilih oleh daku yg sgt cerewet, sgt mementingkan harga dan kualiti ini.. haha~

laptop cooler ~RM18

ni la surface laptop cooler tersebut.. daku amek kputusan nk kuarkan duit lbh sket utk laptop cooler kali ni..

ni lak pandangan belakang.. bile pikir2 blk, daku byk gne laptop ats katil.. so, mmg yg camni la plg ssuai.. slmt dan xtinggi sgt.. tinggi dia le adjust..

Scandisk M2 2GB ~RM34



Card Reader utk memory card td ~RM6



cam bese la.. kalu lebih RM50 sure dpt beg pny.. hehe



ni lak Online CD Game percuma lps kitorg dftr utk ape ntah.. ingt xmau amek, tp pikir blk.. leh bg kt Adik.. hehe, Anoh, tunjk kt Adik nnt.. blk nnt Along bwk blk.. ~




last, daku n Kak Ana decide nk kongsi duit beli AntiVirus ni.. dia kurang smpai RM95.. tp de 3 aje lg.. cepat2~



tu je la pun.. tp dlm itu aje dh nk dkt RM100 melayang.. tp xpe, hatiku puas sgt sbb mende2 ni sume daku mmg dh lama nk dan harga pun under budget.. ~cantek..

skarang ni tgh gne Laptop Cooler baru and gambar2 ni lak dikuarkan oleh Card Reader baru.. ngeh3..

Anti Virus tu mgkin nk wat mlm nnt, Mmory Card baru lak nak isi mgkin ptg sok.. yeay.. lps ni byk sket gmbr kt dlm blog ni sbb sblm ni susah nk transfer gmbr ke laptop.. huhu..

ok, badan rasa penat, mata pun berat.. ape lagi.. hehe.. tata sume..

date: 24 July 2009
time: 5.42 p.m
place: atas katil
song: Super Junior~ reset
other tab: terfacebook lak.. hehe~

5 comments:

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

nape beli anti virus yg same lg..haritu dh beli kn xleh pasang p0n....

faRiha said...

huwaa.. siyes xingt lgsg.. abeh duit alng.. jgn bgtau mama ngan ayh tau.. mati alng.. kamu gne antivirus pe?

AiMiEiA said...

wahh..mahal la fan tu 18..kat sini rm8 pon leh dapat tau.. rm10 tu along blnje ya mkn pon kenyang..huhu

faRiha said...

wah.. ye ke? ktne tu eh? leh beli, pastu jual kt org.. keh3.. tp siyes, ktne nk dpt rm8 tu?

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

long...comei tu compact agh la.haha