01 October, 2010

Percutian Indah Bersama Keluarga

sejak2 dah mula dapat duit sendiri ni walaupun seciput je, hati ni teringin sangat nak bawak family bercuti.. ditambah pulak dengan bonus oleh insan2 pemurah kat sini, maka tercapaila impian tu..

walaupun tak semewah percutian orang2 lain, tapi kami sangat hepi ngan percutian yang ada..

cukupla bawak adik2 berenang puas2 kat swimming pool, bagi mama dan ayah berehat dari keja2 umah ngan pejabat dan makan2 kat luar.. itu semua dah menggembirakan hati kami sekeluarga.. asalkan dapat bersama2 ^^..

daku pilih tempat kegemaran kami iaitu kat Suria Apartment, Bukit Merah Laketown Resort.. amek satu studio room untuk satu malam.. budget bukan.. hehe..

sampai2 terus terjun swimming pool sampai kecut2 dan naik untuk Solat Maghrib berjemaah.. malamnya kami carik makan kat kawasan sekitar situ.. tak banyak pilihan restoran jadi Restoran e-ma Cafe ni la yang kami pilih..

menunggu makanan dan minuman kami
sebelah sini pulak
minuman kami.. harmoni bukan..ngeh2
makanan Mama dan Ayah sampai dulu
model nasik goreng paprik
model nasik goreng ayam merah
yang ini mau daging merah
juga mau nasik goreng paprik
gambar di toilet itu wajib ^^..

abes makan.. kami pun pulang semula ke bilik dan mula berehat semula setelah kepenatan berenang2 di swimming pool.. ewah~~


esoknya pulak, daku and adik turun untuk menikmati sarapan yang disediakan.. yang lain2 menjamu selera kat bilik sbb kupon hanya untuk dua orang sahaja.. tssskkk T___T..


ok gak adik snap gamba.. hee


makanan bese2 je..  okla tu ngan harga


partner saya pagi itu

style omputih pula
abes menjamu selera.. kami mula merenangkan diri semula 
kat swimming pool yang terbentang luas.. hehe..
 
nampak di mana kami..??
ye sedang renang berirama di situ
empat orang anak penguin terdampar
peace sebelum berlepas
kami gerak dulu ye
 
pukul 11 kami dah kena naik untuk bersiap check out.. 
berkemas2 dan mula tangkap gambar kenangan..
wah.. siapakah jejaka comel ini
gambar wajib ketika di mana2 tempat percutian
 
 
abes berkemas, kami pun turun untuk check out..
 
 
muka teringin nak main
DJ hati kami

jenuh menunggu kanak2 praktikal itu menguruskan kami
gambar kenangan
hero dan heroin hidup kami
sebelum balik ke Ipoh kami singgah dalam Bukit Merah tersebut untuk mencuci mata dan makan ais kacang.. 
makan tengahari di Tesco Kamunting dan terus pulang ke Ipoh (^-^)
 
ok, beliau sedang dalam mood gembira
nasik ayam punya model
juga model nasik ayam
ok.. yang ini model Koewtiaw Kungfu enak
comel sangat bukan
apakah tiada makanan lain selain nasik ayam di Tesco ini
berjaya mempengaruhi beliau untuk makan koewtiaw enak ini
ye.. ini pinggan kedua beliau
tamat sudah.. peace (^_^)v
             



    
  
 

2 comments:

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

wahh sgt bess!!!hehehehe

nOoR fAzIeRa said...

nk lagi..bler kmu nk blanje lagi..haha