22 February, 2010

Pengembaraan ke Alamanda

peh.. tajuk kemain lagi.. hehe

sebelum apa2, nak bagi amaran bahawa Entry ini agak panjang dan mengandungi unsur2 kep0y0an sedikit untuk mengikut kesesuaian cerita

Entry kali ni adalah sambungan pada Entry lepas dimana kami menghabiskan masa Cuti kami dengan berjalan2 di Kuala Lumpur dan kawasan yang sewaktu dengannya..

Selepas ke Times Square, kami bercadang ke Alamanda pulak..

Maka bertolaklah kami pada pagi hari Ahad bersamaan 31hb Januari lepas

menurut sumber yang agak boleh dipercayai, untuk ke Alamanda, kami perlu turun di KTM Serdang sebelum ambek bas terus ke Alamanda

maka dengan istilah saya budak baru belajar berjalan2, kami pun ikut je saranan tersebut

setelah happy sebab dapat bas ke Alamanda, tiba2 kami diturunkan di satu kawasan lapang yang kami dapat lihat Alamanda sayup2 nun dikejauhan..

halamak..!! jauhnya kena jalan.. huwaa T___T

tetapi...

tiba2 kami nampak sekumpulan budak lelaki meredah lalang2 di sebelah kanan kami..

kami berbincang dan ambek keputusan untuk lalu kat situ jugak..

bertawakal saje la..

Lalang inikah..? ya.. memang betul..
dengan berhati2, kami melangkah

setelah sampai ke seberang, memang ternyata betullah kami sudah berada berhampiran dengan Alamanda..

pheewwww,,, legaaaaa...


enak nya kelihatan..

dah makan2, jalan2.. kami pun berbincang cara untuk balik pula..

maka kami pun amek bas pe ntah yang Legar2 kat dalam Putrajaya tu ke Putrajaya Sentral..

untuk menunggu bas ke KTM Serdang dan menaiki Komuter untuk ke Nilai

(Lesson for today: nak gi Alamanda kena turun kat Putrajaya Sentral dulu, barula ada bas yang berhenti depan Alamanda tu..)

kami yang penat..

Sesampai di KTM Serdang, Dengan Happy nya kami melangkah masuk Train tersebut untuk ke destinasi seterusnya

Tappppiiii..!!!

Sebaik saja kami mendapat tempat duduk di Stesen Bangi.. tiba2 semua penumpang diarahkan turun

dengan keadaan yang kelam kabut kerana pintu Train yang rosak, kami berdua berjaya juga meloloskan diri utk keluar dari train tersebut.. Lega... ^^

perjalanan berjalan dengan lancar apabila kami naik Train lain untuk ke Stesen Nilai

Sampai di sana, kami menaiki bas ke Bandar Baru Sepang dan berjalan kaki ke rumah Angah dengan selamat.. Alhamdulillah

--- tamat Episod 2 ---

5 comments:

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

post yg sangat menarik!!!hehe

TerunaGiler said...

cam adik beradik la..

faRiha said...

Angah. mesti la menarik.. hehe

Encik Teruna. kami memang adik beradik ^^

TerunaGiler said...

no wonder la pelanduk kembar seiras.. keep posting..

faRiha said...

mestila.. dari induk yang sama.. hehe ^^ thanks