26 November, 2010

Aidil Adha Kami =)

dah balik ke bilik sewa ni baru nak ada masa untuk update blog.. masa kat umah aritu memang tak de masa langsung.. sempat curik2 online je, banyak sangat aktiviti yang nak dibuat.. ni pun masih rasa tak puas duduk kat rumah ni.. alahai~~ 

mesti semua gembira ngan aidil adha masing2 kan.. sama gak ngan daku..

pagi raya tu kami bertolak terus ke Taiping..

sampai2 terus tukar baju dan masuk ke dapur.. bergotong-royong dan makan ramai2.. 

dalam pukul 5 petang, kami gerak balik ke Ipoh semula sebab Puan Mama shift malam..

kuah kacang bekalan ke kampung
juga bawak rendang ayam nyam3
hero2 kami bersarapan sebelum Sembahyang Sunat Aidil Adha
acara gotong royong yang hanya ada di kampung
ayah comel menjaga sup tulang
makan bersama2 sanak saudara (ini gambar pihak lelaki sahaja, yang wanita makan di dapur )

macam tu la kami sambut Aidil Adha kami tahun ini.. mesti ramai yang dah tak merasa indahnya bergotong royong memasak bersama2.. kami di kampung masih lagi mengamalkan konsep masak beramai2, makan pun beramai2 =p


---peace no war---

4 comments:

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

mmg suasana ini ade di kampung saje...tiada ditempat lain...lawak pulak cara kamu blur kn gmbr...especially gmbr pakl0ng...hahaha

faRiha said...

hehe.. cekci tu~~

icak88 said...

meriahnya raye aji ko..kalah aku..wakaka

faRiha said...

mana ada meriah.. rasa macam raya haji kali ni paling tak meriah skali.. huhu~~