06 November, 2010

Pada Ketika Itu..

bila duduk atas katil sorang2 ni, mula la nak pikir macam2.. pikir masa depan la, pikir nak pindah la, nak tukar kerja la.. macam2la.. 

terpikir lak, masa kecik2 dulu tak payah pun nak pening2 kepala.. happy je.. dok kat rumah flat kecik je, takde masalah pun.. dah besar sikit baru pindah ke umah besar sikit.. mana2 duduk pun happy je.. 

tak payah nak cepat terasa, rasa terpinggir la, rasa sedih la.. macam2la.. kan best kalau boleh jadi budak kecik balik.. tak susah dan tak menyusahkan orang kecuali mama ngan ayah sendiri.. 

boleh tak nak jadik baby 2 bulan ni balik
rilek je dok dalam stroller tu.. mana mama ayah gi, situ daku ada..
pastu dikurniakan lak adik yang comel untuk mengubat kesunyian
membesar menggedik bersama2
xde hal la dok umah flat 2 bilik, bilik air ngan jamban asing
siap boleh graduate lagi masa kecik2 dulu

Allah hadiahkan pulak budak Bosnia sesat ni dalam kuarga kami
cukup gembira dengan 2 princess sy ini
pergi sekolah sama2 walaupun budak Bosnia tu tak layak masuk skolah lagi
10 tahun lepas saya dilahirkan, Allah tambah lagi hadiah.. tu kat dalam perut Puan Mama tu..
ni la hadiah yang kat dalam perut mama tadi
dan hadiah Allah yang takde tukar ganti adalah mereka berdua.. Raja dan Ratu di hatiku.. selamanya..

sesungguhnya daku kena bersyukur sebab Allah dah kurniakan mereka2 ni dalam hidup daku.. mengapa masih perlu merungut.. pedulikan orang lain, pernah diorang pedulikan kita.. oh tentu tidak..

insaf seketika dan berharap akan kekal selamanya.. kuatkan lah Imanku Ya Allah..

Along sayang kalian.. Jumaat ni along balik ye.. tunggu~~~

15 comments:

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

budak bosnia tu nm pggln je ye...bukan bet0l2...h0h0...wah menyayat hati sgt...huhu...adik c0mel...aisshhh...sape lee tuuu...hahaha....ye mereka laa raja n ratu untuk kingdom kite...h0h0

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

:)

happy family~

faRiha said...

ye2.. hanya panggilan.. beliau adik kandung kami.. wahaha~~

siyes happy smpai tak sanggup nak dok jauh2..~~

miera momo chan said...

gambar last paling terbaik :) may happiness be around u dear :)

idAti mALek said...

ohohoho...muke kcik2 cm lelaki laaa...hahahah

join nih ea

http://daricahayahati.blogspot.com/2010/11/contest-jejariku-kreatif.html

ASaDa RyutaRo said...

ada kanak2 bosnia?? hahaha.. dalam family sy, sy d panggil bangla!!

semoga happy sentiasa.. rindu-rindu duk jauh, biasa la.. hee..

Fatul Akrul Ramli said...

arghh.. comelnya anak kecil

Daleela said...

Fariha... cutelah time kecik2..hehehe

Abang Suara said...

hohoho hppy famly yaa

faRiha said...

Unni. best kan gambar tu.. sgt nostalgia.. sy amek senyap2 and scan.. takut gamba tu rosak~~

Dati. mana ada cam laki syg.. cute ape.. haha ^^..

Asada Ryutaro. haha.. ayah saya jugak dipanggil bangla dalam keluarga beliau.. haha ^^..

Fatul Akrul Ramli. arghh, anak kecil mmg comel ^^..

Daleela. maceh, Daleela pun mesti comel juge ^^..

Abang Suara. Alhamdulillah bahagia dan happy ^^..

sekamar rindu said...

salam...

suka sangat entri ini..:)

Elia Si Jejariruncing said...

comel je mase kecik.dah besar pon comel gk.. huhu

hamzah ian said...

wah.. cantik gmbr lame2..

faRiha said...

sekamar rindu.. maceh banyak2 ^^..

ya.. maceh2.. along tak mau la comel2 ni.. la cantik cam ya leh.. hehe~~

hamzah. maceh ye cik hamzah.. ^^..

nOoR fAzIeRa said...

bosnia ye??siap kamu!!